Дзвиняцький ЗДО "Дзвіночок"
Івано-Франківська область, Івано-Франківський район

Новини

 

У закладі дошкільної освіти проведено Тиждень безпеки дитини з 06 листопада по 10 листопада, метою якого було:                       

- поліпшення якості освітньої роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя; 

- пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; 

- вдосконалення  у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

09 листопада 2023 року до Дзвиняцького ЗДО «Дзвіночок» завітали представники ТОВ «Уніплит»: інженер з охорони праці і навколишнього середовища Андрій Валерійович Жданюк та водій пожежного автомобіля Василь Романович Слижук. Зустріч з працівниками рятувальної служби, організували в рамках Тижня безпеки дитини, з метою ознайомлення дошкільників з професією пожежника та обов'язками рятувальників у разі надзвичайної ситуації в регіоні. Діти отримали доступні знання про причини виникнення пожежі та порядок дій під час такої екстремальної ситуації. А головне, чіткі поради пожежників щодо дотримання дітьми правил пожежної безпеки та недопущення ігор із сірниками та вогнем. Вихованці закладу дошкільної освіти із цікавістю розглядали пожежну машину, приміряли на себе професійну форму рятувальника, почули справжню сирену пожежної машини, яка мчить на допомогу... Також, щиро дякуємо нашим гостям за солодкі подарунки нашим вихованцям!

27 жовтня наша країна відзначила надзвичайно важливе для нас свято ‒ День української писемності та мови. Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

Саме в цей день у закладі проведено день рідної мови, метою якого було збагачення знань дітей про красу  та багатство української мови, виховання у дітей поваги до мови рідної України. Педагоги упродовж дня провели цікаві заходи з дітьми, а саме: ознайомили дітей з поетами та письменниками, які прославили Україну, подорожували сторінками українських народних казок, українських народних пісень, колискових, потішок, ігор. Діти із великим бажанням слухали та розповідали вірші Т.Г. Шевченка; прослуховували у записах українські пісні, розучували нові українські ігри; читали та драматизували українські народні казки.

  Педагоги намагалися донести до дітей красу та багатство української мови; збагатили знання про рідну Україну, словниковий запас дітей; виховували глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотами своєї держави.

Прийми, Святий Отче, молитву від доньки.
Складаю до неба свої я долоньки,
І слізно прошу, Тебе Боже, й благаю
Пошли миру й щастя для нашого краю.
Молюся я щиро за долю Вкраїни, 
Щоб більше не впала вона у руїни,
Щоб радісно жили усі твої діти
Й цвіли наче квіти кожного літа.
Й молюся, за те щоб не було війни,
Шоб більше не билися твої сини.
Даруй же нам нині, Боже Єдиний
Любов й благодать по усій Україні!

1 жовтня, за новим стилем календаря, в чудовий осінній день вся наша країна відсвяткувала відразу три свята: День захисника України, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

У цей день інструктор з фізичної культури Валентина Красілич, вихователька старшої  групи «Веселка» Наталія Макарович  провели спортивно – музичні  розваги, які були  присвячені вшануванню Дня Захисника України. Відкриваючи свято діти заспівали Гімн України. Вихованці мали змогу показати свій козацький дух, міць, витривалість, спритність в ході різних спортивних ігор. Серця маленьких патріотів були сповнені гордістю та хвилюванням під час виконання патріотичних пісень.

Вихователі середньої групи Мар'яна Карабанович  та групи раннього віку Мар'яна Гаврилів та Романа Гулей вчили дітей шанувати народні традиції. Виховували патріотичні почуття до рідної землі, до захисників України та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювали інтерес до героїчного минулого держави та сьогодення, любов до Батьківщини.

 

   

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Саме тому в ЗДО цей день був присвячений цій події. З дітьми дошкільних груп були проведені бесіди до дня Миру, під час якої діти виступили за гарні, дружні, привітні, мирні стосунки між усіма дітками планети. Дошкільнята також  виконали аплікаціії та поробки з паперу на тему «Голуб – птах миру». Такі заняття дали змогу дітям зайнятися корисною та цікавою діяльністю, мали на меті виховати дружнє та толерантне ставлення один до одного. Найменші вихованці нашого садка виконали малюнки на тему «Долонька дружби». У ході свята  діти навчилися дружньому та доброзичливому ставленню один до одного, умінню просити вибачення та вибачати.

1 вересня відзначають не тільки школярі, але й діти, які ще не ходять до школи, а відвідують дитячий садок. Новий навчальний рік в ЗДО «Дзвіночок» розпочався святковою атмосферою, барвами осінніх квітів, танком золотистого падолисту і веселими дитячими посмішками. Для малят — це перше свято в новому навчальному році. Заклад гостинно відкрив двері також і діткам, які вперше прийшли до групи "Сонечко". Для дошкільнят було проведено розваги, під час якої діти грали в ігри, загадували загадки, співали пісні. Веселий настрій малята зберегли на цілий день. А ще святковими були перші заняття в кожній віковій групі, зміст яких в основному був направлений на виховання у дошкільнят патріотичних почуттів, гордості за нашу Україну, бажання бути вільними і незалежними, багатими та працьовитими. Педагогічний колектив впевнений: якщо змалечку щоднини, засівати зерна любові до України в дитячих серцях, виростуть з малят гарні і гідні люди — патріоти України. 

   

      Задля вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, вихованці закладу дошкільної освіти згадали дитинство Кобзаря, мандрували сторінками творчості великого поета, закріпили знання про те, що Т.Шевченко не тільки поет, а й художник. Вихователі з малятами читали вірші Т.Шевченка зі збірки його перших творів «Кобзар», переглянули мультфільми, які створені за творчістю поета, грали в улюблені ігри малого Тараса, слухали пісні та виконували таночки.

Традиційно 21 лютого у світі відзначають Міжнародний День рідної мови. 

 21 лютого 2022 року педагоги та вихованці садочка долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Педагоги протягом дня провели з дітками цікаві заходи, присвячені Дню рідної мови. Діти із великим бажанням слухали твори українських письменників  – Т.Г.Шевченка, Л.Українку , І.Я. Франка, Л.Костенко та ін., декламували вірші рідною мовою. Педагоги провели з дітьми цікаві бесіди про державну та народну символіку українського народу, віртуальні екскурсії в музеї видатних письменників, ознайомились з їх життям, літературні вікторини, під час яких  діти  пригадували  українські казки, прислів’я, приказки, загадки тощо. Діти малювали за творами українських письменників, розповідали, грали в рухливі українські народні ігри. Педагоги прищеплювали дітям любов до рідної української мови; ознайомлювали їх із сучасною дитячою поезією та творами класиків української літератури; виховували у дошкільників глибокі почуття любові до своєї Батьківщини. Педагоги кожного дня докладають багато зусиль для того,  щоб кожна дитина любила та шанувала українську мову, пишалася нею, розуміла рідне слово, відчувала його і вміло ним користувалася.

Українська мова є міцним корінням нашої вічно живої культури! Це той інструмент, який єднає націю, народ в єдине ціле! Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати! Тож плекаймо чудовий сад української мови, донесений до нас із глибини віків! З Днем рідної мови! Нехай вона стане надбанням, щоб шанували її, вивчали та говорили тільки нею. Нехай передається вона з покоління в покоління, не забувається та вдосконалюється. Любіть рідну мову та бережіть!

9 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна відзначає День української писемності та мови.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України. Тож з нагоди Дня української писемності та мови в садочку було організовано різноманітні пізнавальні та цікаві заходи. А на музичних заняттях лунала в записах та співах українська пісня… У кожній віковій групі поповнилась бібліотека книжок на українській мові. Усі ці заходи допомагають дітям пізнавати свою рідну мову, сприяють появі у дітей бажання спілкуватися, виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Незважаючи на осінній похмурий день, у садочку панувала тепла і радісна атмосфера. Зі святом! Не будьмо байдужими, спілкуймося українською! Віримо, що наше підростаюче покоління обов’язково збереже і передасть наступним поколінням любов, повагу та шану до рідного слова.

  07 жовтня, напередодні Дня захисників і захисниць України  в наш садочок «Дзвіночок» завітав захисник нашої держави – воїн ЗСУ, який перебуває на лікуванні після поранення. Малеча та вихователі радо зустріли героя Ігоря Карабіновича. Виховательки Марія Яцурак та Наталія Макарович провели з вихованцями середньої та старшої груп бесіду про події, які відбуваються в нашій державі, переглянули презентацію на тему «Моя батьківщина – Україна». Захисник продемонстрував діткам що таке бронежилет, каска, навушники, бінокль, аптечка воїна, наколінники. Діти уважно все роздивлялись, приміряли…вихователі витирали на очах  сльози.. 

        Працівники садочка бажали захисникові повернутися додому з ПЕРЕМОГОЮ, аби швидше стихли гармати, щоб скрізь було чути дитячий сміх, щоб засяяло мирне сонце над нашою рідною землею, щоб війна закінчилась..

 

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято — День захисту дітей. Любі діти, ви — майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні. Наполегливо оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, щоб стати гідними громадянами України.

Бажаємо благополуччя в кожну сім’ю. Щасливих щирих дитячих очей. Здоров’я і достатку, душевної теплоти і сердечності, повноцінної уваги, турботи і розуміння.

Вітаємо вас, наші малюки, з святом! Бажаємо чудового настрою, багато енергії і активності, тяги до пізнання і завжди дзвінкого і щирого сміху. Нехай ваші перші кроки шкільного життя будуть легкі, зрозумілі й цікаві. Удачі вам і успіхів! Любі батьки, ми безмежно вдячні Вам за підтримку! Разом до перемоги!

 

День єднання 16 лютого 2022 року в закладі дошкільної освіти «Дзвіночок» пройшов під гаслом: «Єдина наша Україна». Дошкільнята всіх груп слухали розповіді вихователів та музичного керівника про єдність української нації, гідність та права кожного громадянина України.     
Ми здійснили  разом з малечею  невеличкий екскурс у минуле, аби в цікавій формі ознайомити дітей з подіями, що відбуваються в Україні, обговорили важливість незалежності нашої країни для її мешканців. Діти висловлювали свої почуття любові до Батьківщини, думки про те, що означає для кожного українця жити в мирі та дружбі, у якій країні вони хочуть жити. Дошкільнятам  було запропоновано взятися за руки та утворити  ланцюг єдності  та  по черзі  описати свої відчуття. Діти зрозуміли, що лише всі разом вони почуваються захищеними та впевненішими. Так і наша Україна процвітатиме лише за умови єднання не лише її земель, а й нас, українців. Всі вихованці разом виконали Гімн та підняли Державний Прапор України.

 

З метою покращення профілактичної роботи з безпеки життєдіяльності 16 лютого 2022 року у закладі дошкільної освіти було організовано і проведено відпрацювання практичних дій (у тому числі евакуації) учасників освітнього процесу на випадок виникнення надзвичайної ситуації (терористичних актів, диверсій, мінування, інших небезпек у закладі дошкільної освіти).  Евакуація проводилась згідно схем, які знаходяться в приміщеннях коридору закладу. Після отримання сигналу про евакуацію вихователі у найкоротший строк вивели дітей найбезпечнішими евакуаційними шляхами з будівлі, ретельно перевіривши приміщення, щоб унеможливити перебування дітей у небезпечних умовах. Проведено звірку фактично евакуйованих вихованців із списком присутніх у закладі освіти, а також наявних в закладі працівників. Вихователі чітко інформували голову комісії з питань надзвичайних ситуацій про результати евакуації присутніх з будинку. У VIBER-групи батькам надіслали пам'ятки щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, а також у випадку виникнення бойових дій.

 

1 червня 2021 року в Дзвиняцькому  закладі дошкільної освіти (ясла-садок) «Дзвіночок» пройшло свято «Веселковий світ дитинства» присвячене Дню захисту дітей.

Дитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні. Міжнародний день захисту дітей – це нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля. День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

Щороку, в перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей — прекрасне свято радості та надії. Саме з цієї нагоди, вже традиційно педагогічний колектив привітав вихованців дитсадка з цим чудовим святом.

Вихователі провели з дітьми бесіди, влаштували цікаві конкурси, танці. Діти отримали невичерпне задоволення та масу позитивних емоцій.

Вітаємо всіх дітей нашого закладу дошкільної освіти, а також всіх дітей нашої громади з цим чудовим святом. Бажаємо мирного неба над головою, турботи, любові від рідних та близьких людей.

 

Вітаємо всіх зі святом, з Днем вишиванки! Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всім. Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна і її символи! Бажаємо всім нам пам’ятати та примножувати добрі традиції, передавати їх нашим нащадкам.

Зичимо здоров’я та радості, натхнення та позитивних емоцій – і в цей святковий день, і щодня!

ІНФОРМАЦІЯ

 щодо умов роботи закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Дзвіночок»

на період адаптивного карантину  спричиненого  коронавірусом

COVID-19

Для відвідування закладу дошкільної освіти на період адаптивного карантину  спричиненого  коронавірусом COVID-19, з метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя та збереження здоров'я дітей Вам необхідно чітко дотримуватись наступного алгоритму:

1. Прийом дітей до закладу здійснюється  з 7.30 до 8.30  ранку, вхід через хвіртку. В інші години прийом дітей не проводиться. 

2. У заклад батьки приводять дітей у захисних масках.

3. При вході на території працівник закладу дитині проводить температурний скринінг. Заборонено приводити до закладу дітей з підвищеною температурою тіла 37.2 і вище або з ознаками респіраторних захворювань.

4. Під час очікування проведення температурного скринінгу та  перебуваючи на території закладу Ви маєте дотримуватись дистанції  та  бути в респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобній), так, щоб були покриті ніс та рот та гумових рукавичках. У разі відсутності індивідуальних захисних засобів  дитині не  проведуть температурний скринінг, відповідно  не допустять дитину до закладу.

5. Передати дитину вихователю, віддати особисті речі дитини  та якомога швидше вийти за територію закладу.  Просимо Вас надавати правдиву інформацію  про стан  здоров'я  своєї дитини, а за необхідності - інших членів родини.

6.  Заборонено приносити в заклад будь-які іграшки та предмети.

7.   Категорично забороняється заходити до (будь-яких приміщень закладу)  в тому числі і до групових приміщень. Забирати дитину Ви зможете з 16.00 до 18.00 год. за територією приміщення закладу.

8.   У разі відсутності у Вас індивідуальних захисних засобів  Ви не можете зайти на територію закладу,  відповідно не зможете забрати дитину особисто. 

9.   Якщо виникли сімейні обставини, і Вам необхідно забрати дитину із закладу раніше необхідно:

·  зателефонувати вихователю та повідомити час коли Ви будете перебувати біля центральних воріт закладу;

·   чекати дитину за воротами в  масці. Дитину до Вас виведе помічник вихователя або вихователь.

10.  Під час несприятливих погодних умовах та зниження температури атмосферного повітря Вам необхідно:

·   в ранковий час після проведеного температурного скринінгу на вході до  закладу довести дитину до окремого входу  за визначеним маршрутом дотримуючись дистанції та передати дитину вихователю на ганку;

·  у вечірній час необхідно зателефонувати вихователю та  за визначеним маршрутом  дотримуючись дистанції підійти до ганку  та  чекати  дитину, яку приведе вихователь або помічник вихователя.

11. У закладі буде проводитись температурний скринінг для дітей кожні 4 години. Якщо у дитини підвищилась температура упродовж дня, батькам необхідно терміново забрати її додому.

12. Дітям при вході обробляють руки дезінфекційним засобом «Рідина антисептична для рук «ВІНСЕПТ», який призначений для гігієнічної дезінфекції шкіри рук в дитячих дошкільних та навчальних закладах.

13. Для запобігання розповсюдження вірусних інфекції в закладі проводиться вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів та дезінфекція повернень кожні дві години.

Шановні батьки! У разі порушення  Вами даного алгоритму Вашу дитину не допускатимуть до  відвідування закладу. Дані протиепідемічні заходи, які впроваджуються для попередження  ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Перепрошуємо за незручності. Дякуємо за розуміння!

День української писемності та мови

9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято ‒ День української писемності та мови. Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Першим до нас приходить слово. З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. І вже стало традицією відзначати День української писемності та мови у Дзвняцькому ЗДО «Дзвіночок»

Так, 9 листопада у закладі проведено день рідної мови, який присвячений Дню української писемності та мови, метою якого є збагачення знань дітей про красу, милозвучність та багатство української мови, виховання у дітей поваги до мови рідної України. Впродовж дня педагоги з дошкільнятами провели тематичні бесіди, заняття, на яких діти слухали вірші про барвінкову мову, українські народні казки, з великим задоволенням діти гралися в українські народні ігри та співали українські пісні, занурюючись у багатство рідної мови.

Завдяки проведеним заходам і діти, і дорослі мали можливість ще раз доторкнутися до краси української мови, відчути себе справжніми патріотами рідної держави.

Шановні батьки!!!

У період адаптивного карантину та підвищення захворюваності серед населення на коронавірусну хворобу COVID-19, НАСТІЙЛИВО просимо Вас не приводити в заклад дошкільної освіти дітей з такими симптомами: головнимй біль, підвищена температура, нежить, кашель, діарея. А також тих дітей, у яких вдома є хворі з цими симптомами. 

Розраховуємо на Вашу свідомість та співрозуміння. Не наражайте на небезпеку дітей, які перебувають у групі з вашою дитиною та працівників закладу.

Будьте здорові та не хворійте!!!

 

Готуємося до поступлення в дитячий садок.

Шановні батьки!

Якщо  ваша  дитина згідно  черги в  2020  році потрапляє у наш заклад дошкільної освіти, то радимо вам готувати  дитину вже зараз до відвідування садка. Для  кожного  малюка початок  відвідування дитячого садка - стрес.  Будь-яка  дитина розгубиться, вперше  потрапивши в зовсім незнайоме оточення, де немає  мами, яка завжди  допоможе, де незвична їжа.

Діти, які заздалегідь готуються до відвідування дитячого садка, легко входять у нове життя, а для неготових дітей процес адаптації майже завжди перетворюється на  великі проблеми. У таких  дітей порушується  поведінка, різко погіршується  здоров'я, виникають  неврологічні  розлади. А  нервову систему потрібно берегти змалку. Годування дітей, вкладання спати у  дошкільному закладі можуть спричинити  негативні  реакції  дитини. Тому, готувати дитину до відвідування дитячого садка повинні батьки починати вже в домашніх  умовах  поступово,  без  поспіху, оберігаючи  нервову  систему малюка  від  стресу.

Якщо малюка заздалегідь привчити  до режиму дня, який чекає на  нього  у дитячому садку, якщо він уміє проситись в туалет, готовий до різноманітної їжі, вміє гратися іграшками, цікавиться  ними, здатен хоча  б  до короткочасного контакту з іншими  дітьми і дорослими, не боїться їх, з довірою  ставиться  до  вихователя, - то  проблем у  нього  не  виникне.

Наголошуємо:  для  того, щоб звикання  дитини  до дитячого садка  було безболісним, треба зробити його поступовим. З перших днів батькам необхідно  приводити  дітей  не на  повний  день, а  на  1-2 години. Потім  цей час  поступово збільшувати.

Аби дитина не плакала і швидше звикала до дитячого садка: дотримуйтесь послідовності дій:

- прийдіть до дитячого садка вчасно,

- переодягніть  дитину,

- передайте дитину вихователеві, сповістивши про стан її здоров'я, і не затримуйтеся для довгого прощання;

- реагуйте спокійно;

 - не говоріть голосно;

- виконуйте обіцянки, які даєте дитині;

- запитуйте у дитини, як минув день у садку;

- ніколи не залякуйте дитину дитячим садком, а розповідайте про нього лише все приємне.

Режим дня.

Починайте за пів року до відвідування садочка: наблизьте домашній  режим до режиму  дитячого садка, якщо ще цього не зробили раніше.

- привчіть дитину вставати о 7.00-7.30 год, щоб не запізнюватись до дитячого садка;

- вкладати дитину спати не пізніше 20.30-21.00 год;

- вдень вкладайте спати з 13.00 до 15.00-15.30 год;

В період сну дитина відпочиває  від  утоми, у неї активно розвивається мозок, відбувається ріст тіла та відпочивають всі  органи. Такий сон покращує настрій дитини, апетит. Діти, які не сплять щоденно, мають  проблеми зі слухняністю, поведінкою, у них виникає гіперактивність. Тож  обов'язковий денний сон дитини!

Прогулянка. 

Щоденно організовуйте прогулянку на свіжому повітрі. У дитячому садку вона триває у першу половину дня в період з 10.30-12.00 год та у другу половину дня - із 16.00-18.00 год.

Харчування.

Максимально наблизьте домашній раціон до такого, як у закладі дошкільної освіти вже сьогодні. Щоб організм дитини ріс і розвивався, зміцнювався  імунітет, харчування має  бути  різноманітним. Від  харчування залежить розумовий розвиток дитини. Перші три роки життя  характеризуються швидкими  темпами  росту і розвитку, тому діти цього віку  найбільше потребують різноманітного харчування, яке передбачене в протоколі медичного  догляду за дитиною.  

Пам'ятайте, що основу харчування дітей становлять  різноманітні  каші, супи, котлети, соуси, запіканки, тушковані овочі, хліб з маслом та твердим  сиром. Крім того, зверніть  увагу, що обід  завжди  включає:  першу  страву, другу страву та компот (чай, кисіль). Страви з м'яса, риби давайте в першу половину дня - на обід. Із м'яса використовуйте нежирну  яловичину, курку, рибу (тріска, хек, минтай).

У харчуванні дітей молоко, молочні продукти потрібно вживати щоденно. Вони є не тільки джерелом білка та жиру, а й постачальником  кальцію, необхідного для формування кісткової  тканини. Також  потрібно обов'язково включати в раціон кефір, йогурт.

У щоденному раціоні дитини мають бути свіжі овочі. Їх доцільно давати у вигляді  салатів  до гарніру з картоплі чи крупи. Під час сніданку або вечері слід давати терту моркву з яблуком, добавляючи салат, кріп, петрушку. Дуже  корисним  для  дітей  є вінегрет. Привчіть дитину до цих страв. Їсти потрібно  давати малюку 4-5 разів на день. Нову страву дитині вводьте невеликими порціями.

В перші дні адаптації, якщо дитина відмовляється в дитячому садку снідати, можна сніданок давати  вдома.

Обов'язково привчайте дитину їсти самостійно. Щоденно організовуйте приймання їжі у визначений час: сніданок - о 8.30 год, обід - о 12.30 год, полуденок - о 15.30 год,  вечерю  - о 19.00 год.

До закладу дошкільної освіти легше  звикають  діти, які  вміють:

- самостійно їсти і пити,

- частково одягатись і роздягатись,

- проситись на горщик чи в туалет,

- самі засинати,

- самостійно гратись,

- спілкуватися з іншими дітьми.

Вдома у кожної  дитини  повинні  бути особисті речі: окреме ліжко, рушничок,  зубна  щітка, гребінець, горщик.

Обов'язково вдома  вчіть дитину мити руки з милом перед  прийомом їжі та після різних забруднень. Це збереже здоров'я ваших дітей. Не тримайте до 3-х років дітей у памперсах, це неправильно, бо гальмується формування  рефлексу «ходити  на  горщик, а не під себе» та затримує розвиток дитини.

Самостійному одяганню та роздяганню дітей вчіть послідовно: у перший  день одягніть колготки до половини, а дитина нехай їх підтягне сама  (обов'язково похваліть її за успіх);  наступного дня одягніть колготки тільки на стопи, а далі нехай дитина одягне сама (знову похваліть); і так за тиждень-два  навчите малюка самостійно одягатися.

Ходіть з  малюком  на ігрові майданчики, беріть його із собою в гості до друзів і пропонуйте знайомитися з іншими дітьми, називайте їх на ім'я.

 

Привіт від «Гуру Карантину»!

Вже у цю п‘ятницю, 15 травня о 19:00 художниця та авторка Грася Олійко порадує нас своїм твором.

«Історія, яку розповіла Жука» від Видавництво Старого Лева – дитяча книжка не про вигаданого персонажа,

а історія про собачку, яку Грася прихистила.

Запрошуємо Вас на сайт Видавничої групи «Основа» - найбільш активний і багатий Інтернет-ресурс для освітян України! 

https://osnova.com.ua/doshkil-na-osvita.html

Логін: *

Пароль: *